Recept

Kuřecí špejle s opečeným chlebem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40309
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Kuřecí prsa
Marináda
3 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička zelená
300 g Jogurt bílý
10 g Kmín drcený
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 kávová lžička Sůl
20 g Zázvor mletý
Kuřecí špejle s opečeným chlebem
6 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
10 g Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 737kJ
12% Sacharidy 41 g
10% Tuky 8 g
23% Sodík 457 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kuřecí špejle s opečeným chlebem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso omyjeme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, které vložíme do marinády a necháme nejméně 5 hodin marinovat.

2

Marináda: zázvor nastrouháme, přidáme česnek, nakrájenou cibuli, jogurt, papričky, kmín, sůl, pepř, med, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a mixérem rozmixujeme.

3

Maso vyndáme z marinády, špejle opláchneme ve studené vodě a napichujeme kousky masa.

4

Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, mřížku dáme na střed ohně, naskládáme špejle s masem, které po dobu pečení otáčíme a pečeme z každé strany 15 minut.

5

Krajíce chleba zabalíme do alobalu, poklademe je na okraj mříže na grilu a opečeme asi 5 minut. Po upečení posypeme oreganem.

Poznámka

Špejle podáváme teplé ihned z grilu, porcujeme na talíře spolu s opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept