Jednoduchý recept

Severské vaječné kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40313
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kmín drcený
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
250 g Rajčata
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 940kJ
5% Sacharidy 17 g
54% Tuky 40 g
10% Sodík 194 mg
23% Bílkoviny 13 g

Severské vaječné kari postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nasekáme, česnek utřeme se solí a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření a ještě krátce orestujeme.

2

Poté vložíme oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí šťávy. Uvařená vejce oloupeme, polélně rozpůlíme, vložíme do šťávy a prohříváme cca 3 - 4 minuty.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s plackami nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept