Portská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portská omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40318 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
15 g | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno portské |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 134,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Připravený zeleninový vývar nalijeme do hrnce, pomocí mouky zahustíme, přidáme portské víno a přivedeme k varu. Po 10 minutách vaření přimícháme bylinkové máslo, osolíme a opepříme. |
2 | Pažitku omyjeme a najemno nasekáme, přidáme do omáčky a ihned servírujeme. |