Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40320

Ingredience

1 polévková lžíce Brandy
3 ks Cibulka jarní
50 g Mandle
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
80 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 372kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 22 g
29% Sodík 573 mg
17% Bílkoviny 10 g

Omáčka s nivou postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mandle chvilku blanšírujeme ve vroucí vodě, poté je zbavíme slupky a nasekáme.

2

V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku na něm orestujeme. Přidáme bílé víno, brandy a přivedeme k varu. Poté přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a 10 minut povaříme. Přimícháme smetanu a ještě 5 minut vaříme.

3

Nasekané mandle s nivou vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši, kterou vmícháme do omáčky. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept