Omáčka s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s nivou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40320 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Brandy |
3 ks | Cibulka jarní |
50 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 45,9mg |
Draslík | 258,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Mandle, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s nivou postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mandle chvilku blanšírujeme ve vroucí vodě, poté je zbavíme slupky a nasekáme. |
2 | V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku na něm orestujeme. Přidáme bílé víno, brandy a přivedeme k varu. Poté přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a 10 minut povaříme. Přimícháme smetanu a ještě 5 minut vaříme. |
3 | Nasekané mandle s nivou vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši, kterou vmícháme do omáčky. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku. |