Pikantní barbecue omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní barbecue omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40323 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule červená |
100 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Hořčice francouzská |
125 ml | Kečup |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 94,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Chilli omáčka, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice francouzská, Kečup, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní barbecue omáčka postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli a čensek očistíme a najemno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přidáme limetkovou šťávu, cukr, balsamico, kečup, worcester, chilli omáčku, pepř, sůl a hořčici. Na mírném ohni vaříme ještě asi 10 minut. |
2 | Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Omáčku sundáme ze sporáku a přimícháme do ní pažitku, potom ihned podáváme. |