Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40324
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Estragon
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 ml Víno portské
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 791kJ
5% Sacharidy 18 g
10% Tuky 7 g
21% Sodík 411 mg
6% Bílkoviny 3 g

Omáčka z Lyonu postup přípravy receptu:

1

Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

2

V kastrůlku rozpustíme 10 g másla a plátky cibule na něm osmahneme. Potom přilijeme portské víno, ocet a tekutinu svaříme na polovinu. Přimícháme zahuštěný zeleninový vývar a na mírném ohni 15 minut vaříme. Nakonec osolíme, opepříme, přimícháme zbytek másla a najemno nasekaný estragon. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept