Vařená vejce na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce na rajčatech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40325 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 ks | Feferony |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 245,4mg |
Draslík | 329,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Kmín drcený, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená vejce na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s jemně nasekanými feferonkami osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí, kmínem a krátce povaříme. |
2 | Vejce oloupeme, vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme na nudličky. Jakmile začne rajčatová směs houstnout, vmícháme bílky a opatrně vložíme žloutky. Dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme. |
Vařená vejce na rajčatech jsou dobrá. Sice nejsou jídlem, které bych asi zkoušela častěji, ale jako zpestření všedních jídel stojí za to ochutnat.