Jednoduchý recept

Enchilady zeleninové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 40326

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr moučkový
25 g Hrášek mražený
8 ks Kukuřice
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Protlak rajčatový
1 ks Pórek
75 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
4 ks Tortilla
3 dl Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
75 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 699kJ
46% Sacharidy 167 g
136% Tuky 102 g
41% Sodík 815 mg
48% Bílkoviny 27 g

Enchilady zeleninové postup přípravy receptu:

1

Špenát blanšírujeme v horké vodě 2 minuty, poté ho necháme okapat, vytlačíme ze špenátu vodu a nakrájíme ho.

2

Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme kukuřičné plátky, nakrájenou papriku, hrášek, mrkev, česnek, pórek, chilli a 4 minuty smažíme. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme.

3

Do hrnce dáme rajčatový protlak, nasekanou šalotku, česnek, zeleninový vývar, moučkový cukr a chilli koření a vše přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.

4

Čtvrtinu náplně naneseme do středu každé tortilly. Poté je srolujeme a položíme švem dolů do ohnivzdorné misky, aby byly jedna vedle druhé.

5

Přes tortilly přelijeme omáčku a posypeme sýrem. V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 180°C.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept