Enchilady zeleninové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Enchilady zeleninové
Enchilady zeleninové
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 40326 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
25 g | Hrášek mražený |
8 ks | Kukuřice |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
3 dl | Protlak rajčatový |
2 ks | Šalotka |
75 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Čedar |
4 ks | Tortilla |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cukr moučkový, Paprika červená, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Kukuřice, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Enchilady zeleninové postup přípravy receptu:
1 | Špenát blanšírujeme v horké vodě 2 minuty, poté ho necháme okapat, vytlačíme ze špenátu vodu a nakrájíme ho. |
2 | Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme kukuřičné plátky, nakrájenou papriku, hrášek, mrkev, česnek, pórek, chilli a 4 minuty smažíme. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme. |
3 | Do hrnce dáme rajčatový protlak, nasekanou šalotku, česnek, zeleninový vývar, moučkový cukr a chilli koření a vše přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Čtvrtinu náplně naneseme do středu každé tortilly. Poté je srolujeme a položíme švem dolů do ohnivzdorné misky, aby byly jedna vedle druhé. |
5 | Přes tortilly přelijeme omáčku a posypeme sýrem. V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 180°C. |
6 | Ihned podáváme. |