Omáčka Grand Veneur - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Grand Veneur
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40327 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brandy |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Džem brusinkový |
10 g | Máslo čerstvé |
10 ks | Pepř černý celý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
250 ml | Víno portské |
180 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Víno portské, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Grand Veneur postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. |
2 | V kastrůlku prohřejeme portské víno, přidáme brandy, kuličky pepře a jarní cibulku, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nesvaří na polovinu. |
3 | Potom přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, smetanu a ještě 10 minut povaříme. Nakonec do omáčky zašleháme brusinkový džem, máslo, worcester, osolíme a opepříme. Ihned servírujeme. |