Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40327
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 polévková lžíce Brandy
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Džem brusinkový
10 g Máslo čerstvé
10 ks Pepř černý celý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
250 ml Víno portské
180 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 959kJ
24% Sacharidy 85 g
13% Tuky 10 g
17% Sodík 334 mg
23% Bílkoviny 13 g

Omáčka Grand Veneur postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme.

2

V kastrůlku prohřejeme portské víno, přidáme brandy, kuličky pepře a jarní cibulku, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nesvaří na polovinu.

3

Potom přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, smetanu a ještě 10 minut povaříme. Nakonec do omáčky zašleháme brusinkový džem, máslo, worcester, osolíme a opepříme. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept