Kořeněná plněná vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná plněná vejce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40328 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 ks | Vejce slepičí |
Horké koření [39441] | |
---|---|
3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1,5 kávová lžička | Hřebíček |
3 kávová lžička | Kardamom |
3 kávová lžička | Kmín celý |
6 kávová lžička | Koriandr celý |
0,8 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1,5 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 246,0mg |
Draslík | 417,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Vejce slepičí, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná plněná vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Přidáme k nim kari koření, horké koření, kokos a polovinu másla. Důkladně promícháme, směsí naplníme bílky. |
2 | Cibuli nasekáme, na zbytku másla ji osmahneme do zlatova. Mírně podlijeme horkou vodou, vložíme vejce a vaříme do zhoustnutí šťávy. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme například s plackami.