Recept

Pikantní francouzská omáčka Dijon

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40329
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
4 polévková lžíce Víno portské
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 534kJ
2% Sacharidy 8 g
11% Tuky 8 g
15% Sodík 295 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pikantní francouzská omáčka Dijon postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

2

V kastrůlku smícháme bílé víno s portským vínem, přidáme jarní cibulku a přivedeme k varu. Přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a 10 minut povaříme.

3

Nakonec přimícháme smetanu a ještě 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme hořčici, máslo a najemno nasekanou pažitku. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept