Recept

Hovězí karbanátky se sušenými rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40330

Ingredience

600 g Hovězí maso mleté
10 g Majoránka
0,5 dl Olej slunečnicový
10 g Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata sušená sterilovaná
100 g Salát ledový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 296kJ
3% Sacharidy 11 g
26% Tuky 19 g
15% Sodík 304 mg
44% Bílkoviny 25 g

Hovězí karbanátky se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Mleté maso dáme do misky, přidáme oloupaný a drobně nasekaný česnek, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přisypeme nakrájená sušená rajčata a majoránku. Všechny suroviny dobře promícháme a rukama tvarujeme karbanátky, které posypeme kořením a vložíme do ledničky na 10 minut odležet.

2

Rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme připravené karbanátky, které po obou stranách pečeme přibližně 15 minut.

3

Na talíř položíme list ledového salátu, na něj karbanátek a posypeme oreganem.

Poznámka

Karbanátky servírujeme teplé se zeleninovým salátem a pečeným chlebem. Přidáme 1/2 citronu a vymačkáme na maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept