Ostrá křenová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá křenová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40331 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Křen |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
70 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 47,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Limetková šťáva, Ocet vinný, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá křenová omáčka postup přípravy receptu:
1 | V misce za pomoci ručního šlehače ušleháme do tuha šlehačku. Křen omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme. |
2 | V míse smícháme ocet, limetkovou šťávu, strouhanku, dijonskou hořčici a necháme 60 minut odležet v chladničce. |
3 | Mísu se směsí vyjmeme z chladničky a opatrně vmícháme šlehačku, křen, cukr, sůl a pepř. Ihned servírujeme. |