Jednoduchý recept

Koláč bramborový s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40332

Ingredience

450 g Brambory
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
50 g Kukuřice cukrová
1,5 dl Mléko nízkotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
175 g Tuňák v oleji
3 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
8% Sacharidy 30 g
26% Tuky 20 g
15% Sodík 297 mg
50% Bílkoviny 28 g

Koláč bramborový s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Pokrájené brambory na kostičky uvaříme v hrnci s vroucí vodou. Necháme je okapat, rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo, mouku a utvoříme těsto.

2

Bramborové těsto rozválíme a vtlačíme do formy o průměru 20 cm. Propícháme povrch těsta a v předehřáté troubě pečeme 20 minut při 200°C.

3

Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, česnek, nakrájenou papriku na plátky a smažíme 5 minut. Olej necháme okapat a nanášíme směs na kulatý korpus.

4

Tuňáka rozebereme na kousíčky a rozložíme s kukuřicí na povrch těsta.

5

Smícháme v misce vejce, mléko a kopr. Směs vylijeme do korpusu a posypeme nastrouhaným sýrem.

6

Pečeme 20 minut v troubě, dokud náplň neztuhne.

7

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept