Koláč bramborový s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč bramborový s tuňákem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40332 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
450 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
50 g | Kukuřice cukrová |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko nízkotučné |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
175 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 212,6mg |
Draslík | 845,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kopr čerstvý, Kukuřice cukrová, Olej rostlinný, Paprika červená, Šalotka, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko nízkotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč bramborový s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Pokrájené brambory na kostičky uvaříme v hrnci s vroucí vodou. Necháme je okapat, rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo, mouku a utvoříme těsto. |
2 | Bramborové těsto rozválíme a vtlačíme do formy o průměru 20 cm. Propícháme povrch těsta a v předehřáté troubě pečeme 20 minut při 200°C. |
3 | Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, česnek, nakrájenou papriku na plátky a smažíme 5 minut. Olej necháme okapat a nanášíme směs na kulatý korpus. |
4 | Tuňáka rozebereme na kousíčky a rozložíme s kukuřicí na povrch těsta. |
5 | Smícháme v misce vejce, mléko a kopr. Směs vylijeme do korpusu a posypeme nastrouhaným sýrem. |
6 | Pečeme 20 minut v troubě, dokud náplň neztuhne. |
7 | Ihned podáváme. |