Myslivecká omáčka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecká omáčka s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40337 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Brandy |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Estragon |
100 g | Houby čerstvé |
300 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 497,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 511,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Estragon, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecká omáčka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata z konzervy překrájíme na menší kousky. |
2 | V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme jarní cibulku, houby a 5 minut restujeme. Přilijeme portské víno, brandy, ocet a povaříme dalších 5 minut. Potom přilijeme hovězí vývar, kousky rajčat, rajčatový protlak a na mírném ohni povaříme ještě 15 minut. |
3 | Předtím, než kastrůlek sejmeme ze sporáku, přimícháme do omáčky zbytek másla, najemno nasekanou pažitku, estragon, osolíme, a opepříme. Ihned servírujeme. |