Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40339

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule červená
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
300 ml Víno portské
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
5% Sacharidy 19 g
9% Tuky 6 g
12% Sodík 238 mg
4% Bílkoviny 2 g

Omáčka Bordeaux postup přípravy receptu:

1

Červenou cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

2

V kastrůlku rozpálíme 10 g másla, přidáme cibuli a orestujeme. Opepříme, osolíme, přidáme tymián, bobkový list a zalijeme 250 ml portského vína. Směs přivedeme k varu a 15 minut vaříme na mírném ohni.

3

Potom přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a vaříme dalších 15 minut. Nakonec omáčku přecedíme, přimícháme zbytek másla a najemno nasekanou pažitku. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept