Omáčka Bordeaux - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Bordeaux
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40339 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule červená |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno portské |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 209,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 732,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Bordeaux postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V kastrůlku rozpálíme 10 g másla, přidáme cibuli a orestujeme. Opepříme, osolíme, přidáme tymián, bobkový list a zalijeme 250 ml portského vína. Směs přivedeme k varu a 15 minut vaříme na mírném ohni. |
3 | Potom přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a vaříme dalších 15 minut. Nakonec omáčku přecedíme, přimícháme zbytek másla a najemno nasekanou pažitku. Ihned podáváme. |