Recept

Pikantní čertovská omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40340
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Cibulka jarní
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Pažitka
10 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
300 ml Vývar zeleninový
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
1 polévková lžíce Estragon

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 687kJ
21% Sacharidy 77 g
14% Tuky 11 g
23% Sodík 463 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pikantní čertovská omáčka postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

2

V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme cibulku a orestujeme ji. Potom přidáme celý pepř, tymián, bobkový list, bílé víno, ocet a necháme tekutinu svařit na polovinu.

3

Poté přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, worcester, přidáme celý pepř a vaříme dalších 10 minut. Nakonec omáčku přecedíme, osolíme, opepříme a přimícháme najemno nasekaný estragon a zbytek másla. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept