Pikantní čertovská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní čertovská omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40340 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibulka jarní |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
10 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar zeleninový |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce | Estragon |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 8,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 59g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibulka jarní, Ocet vinný, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Estragon mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní čertovská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme cibulku a orestujeme ji. Potom přidáme celý pepř, tymián, bobkový list, bílé víno, ocet a necháme tekutinu svařit na polovinu. |
3 | Poté přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, worcester, přidáme celý pepř a vaříme dalších 10 minut. Nakonec omáčku přecedíme, osolíme, opepříme a přimícháme najemno nasekaný estragon a zbytek másla. Ihned servírujeme. |