Recept

Omáčka ke grilovanému masu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40341

Ingredience

50 g Arašídy
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
30 g Cukr třtinový
1 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
250 g Kokosové mléko
10 g Koření grilovací
1 polévková lžíce Meduňka
50 g Máslo arašídové
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
10 g Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
6% Sacharidy 23 g
65% Tuky 49 g
23% Sodík 453 mg
14% Bílkoviny 8 g

Omáčka ke grilovanému masu postup přípravy receptu:

1

Arašídy pomeleme na strojku na maso. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, cukr, pomleté arašídy a na slabém plamínku restujeme 10 minut.

2

Chilli papričku drobně nasekáme, přimícháme k ostatním surovinám, nalijeme sójovou omáčku, vmícháme máslo, med, kokosový krém, vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme grilovací koření, sůl, pepř. Dále pokračujeme ve vaření na slabém ohni ještě 15 minut.

Poznámka

Omáčku podáváme ve studeném, ale také v teplém stavu k hovězímu grilovanému masu. Čerstvý, strouhaný zázvor můžeme nahradit mletým zázvorem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept