Omáčka ke grilovanému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ke grilovanému masu
Omáčka ke grilovanému masu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40341 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
50 g | Arašídy |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
30 g | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Japonská sójová omáčka |
250 g | Kokosové mléko |
10 g | Koření grilovací |
50 g | Máslo arašídové |
1 polévková lžíce | Meduňka |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 330,4mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 34,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Kokosové mléko, Máslo arašídové, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Japonská sójová omáčka, Koření grilovací, Meduňka, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka ke grilovanému masu postup přípravy receptu:
1 | Arašídy pomeleme na strojku na maso. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, cukr, pomleté arašídy a na slabém plamínku restujeme 10 minut. |
2 | Chilli papričku drobně nasekáme, přimícháme k ostatním surovinám, nalijeme sójovou omáčku, vmícháme máslo, med, kokosový krém, vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme grilovací koření, sůl, pepř. Dále pokračujeme ve vaření na slabém ohni ještě 15 minut. |
Poznámka
Omáčku podáváme ve studeném, ale také v teplém stavu k hovězímu grilovanému masu. Čerstvý, strouhaný zázvor můžeme nahradit mletým zázvorem.