Jednoduchý recept

Štika se zakysanou smetanou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40343

Ingredience

60 g Cibule
20 g Jíška hotová světlá
20 g Kopr čerstvý
50 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana zakysaná 14%
10 g Sůl
200 ml Vývar rybí
1000 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 454kJ
3% Sacharidy 9 g
28% Tuky 21 g
57% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Štika se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Štiku omyjeme, očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibulku, necháme zesklovatět, přiložíme štičí maso, osolíme a z obou stran zvolna osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, podusíme a přilijeme zakysanou smetanu. Na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, omáčku zahustíme světlou jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, přidáme posekaný kopr a odstavíme.

3

Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept