Recept

Hovězí marinované špízy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 40344

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
Marináda
2 ks Chilli paprička zelená
1 kávová lžička Citronová kůra
150 g Kokosové mléko
1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
1 dl Omáčka sójová
10 g Oregano sušené
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
Hovězí marinované špízy
4 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 069kJ
1% Sacharidy 4 g
22% Tuky 16 g
5% Sodík 91 mg
41% Bílkoviny 23 g

Hovězí marinované špízy postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, namočíme do marinády a odložíme do ledničky nejméně na 5 hodin marinovat.

2

Marináda: Sójovou omáčku vylijeme do misky, přidáme drobně nasekané chilli papričky, kokosové mléko, nastrouhanou kůru z 1 citronu, worcester, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny dobře rozšleháme.

3

Marinované maso vyndáváme z marinády a napichujeme na předem ve studené vodě namočené dřevěné špejle.

4

Rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené špízy skládáme na rošt, kde je pečeme asi 30 minut. Špízy po dobu pečení otáčíme, natíráme zbylou marinádou a pečeme je z každé strany.

5

Upečené špízy dáváme na talíře a posypeme oreganem.

Poznámka

Hovězí špízy servírujeme teplé, vhodná příloha je arašídová omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept