Hovězí marinované špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí marinované špízy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40344 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
Marináda | |
---|---|
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
150 g | Kokosové mléko |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 dl | Omáčka sójová |
10 g | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Hovězí marinované špízy | |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 80,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 30,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Kokosové mléko, Oregano sušené, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Chilli paprička zelená, Omáčka pikantní worcesterová, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí marinované špízy postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, namočíme do marinády a odložíme do ledničky nejméně na 5 hodin marinovat. |
2 | Marináda: Sójovou omáčku vylijeme do misky, přidáme drobně nasekané chilli papričky, kokosové mléko, nastrouhanou kůru z 1 citronu, worcester, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny dobře rozšleháme. |
3 | Marinované maso vyndáváme z marinády a napichujeme na předem ve studené vodě namočené dřevěné špejle. |
4 | Rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené špízy skládáme na rošt, kde je pečeme asi 30 minut. Špízy po dobu pečení otáčíme, natíráme zbylou marinádou a pečeme je z každé strany. |
5 | Upečené špízy dáváme na talíře a posypeme oreganem. |
Poznámka
Hovězí špízy servírujeme teplé, vhodná příloha je arašídová omáčka.