Štika smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika smažená
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
5 g | Koření grilovací |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
1500 g | Štika obecná |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 161,0mg |
Draslík | 290,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika smažená postup přípravy receptu:
1 | Vybereme větší štiku, budeme z ní potřebovat pouze filety. |
2 | Štiku vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve, opatrně vyndáme páteř a maso zbavíme kůže. Maso nařežeme na filety, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením nebo kořením na steak. |
3 | V pánvi rozpálíme kvalitní olej a filety na něm zvolna osmažíme z obou stran. |
4 | Štičí smažené filety výborně chutnají s bramborovou kaší. |