Štika pečená s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika pečená s bramborami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40346 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
60 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
15 g | Paprika mletá sladká |
60 g | Slanina vepřová |
500 ml | Smetana zakysaná 14% |
1500 g | Štika obecná |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 184,2mg |
Draslík | 770,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana zakysaná 14%, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika pečená s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Štiku vykucháme, očistíme, omyjeme, hlavu a ploutve neodřezáváme, rybu použijeme celou. Štiku posypeme solí, mletou paprikou a potřeme citronovou šťávou, dáme chvíli stranou uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu na menší hranolky. |
2 | V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce osmahneme. Štiku protkneme slaninou, vložíme do pekáče na cibuli, obložíme plátky brambor, zalijeme smetanou a dáme péct. |
3 | Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. Štiku servírujeme rovnou z trouby v pekáči, ve kterém se pekla. |