Jednoduchý recept

Štika pečená s bramborami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40346

Ingredience

600 g Brambory
60 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
80 g Máslo čerstvé
15 g Paprika mletá sladká
60 g Slanina vepřová
500 ml Smetana zakysaná 14%
10 g Sůl
1500 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 925kJ
8% Sacharidy 28 g
58% Tuky 43 g
56% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Štika pečená s bramborami postup přípravy receptu:

1

Štiku vykucháme, očistíme, omyjeme, hlavu a ploutve neodřezáváme, rybu použijeme celou. Štiku posypeme solí, mletou paprikou a potřeme citronovou šťávou, dáme chvíli stranou uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu na menší hranolky.

2

V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce osmahneme. Štiku protkneme slaninou, vložíme do pekáče na cibuli, obložíme plátky brambor, zalijeme smetanou a dáme péct.

3

Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. Štiku servírujeme rovnou z trouby v pekáči, ve kterém se pekla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept