Špízy ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy ze svíčkové
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40347 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
1 dl | Olej slunečnicový |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 dl | Likér mandlový - Amaretto |
0,5 dl | Omáčka sojová pikantní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
10 g | Zázvor mletý |
Špízy ze svíčkové | |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 514,6mg |
Vláknina | 627,3mg |
Vitamín A | 11,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Česnek, Pomerančová šťáva, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Omáčka sojová pikantní, Pepř černý mletý, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu do misky, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, přilijeme likér, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a dobře promícháme. Do marinády naskládáme na kostky nakrájené maso, přiklopíme a v lednici necháme celou noc. |
2 | Špejle namočíme ve studené vodě, aby se při grilování nespálily. |
3 | Kostky masa vyndáváme z marinády a napichujeme na připravené špejle. Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme špízy, které opékáme po každé straně asi 30 minut. Po celou dobu pečení špízy potíráme zbylou marinádou. |
4 | Špízy ihned z grilu pokládáme na talíř, posypeme oreganem a podáváme. |
Poznámka
Grilované špízy podáváme teplé s čerstvou zeleninou.