Štika s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40349 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
20 g | Jíška hotová světlá |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sardelová pasta |
50 g | Slanina vepřová |
1500 g | Štika obecná |
5 g | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 182,5mg |
Draslík | 132,5mg |
Vláknina | 720,0mg |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Máslo čerstvé, Sardelová pasta, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Štiku vykucháme, stáhneme z kůže, pomažeme sardelovou pastou, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Do břicha štiky vložíme slaninu, v pekáči rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přiložíme štiku, krátce osmahneme z obou stran, podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 20 minut. Štiku vyjmeme a naporcujeme. Do omáčky přilijeme citronovou šťávu, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, ještě krátce povaříme a odstavíme. |
2 | Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou. |