Máslo Montpellier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslo Montpellier
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40350 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kapary |
20 g | Kerblík |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
15 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Okurky nakládané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 305,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kerblík, Limetková šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl, Okurky nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslo Montpellier postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme k varu vodu a špenát s kerblíkem v něm 2 minuty blanšírujeme. Poté scedíme, necháme okapat a najemno nasekáme. |
2 | Do misky vložíme měkké máslo, přidáme nasekaný špenát s kerblíkem, najemno nakrájené nakládané okurky, očištěný a nasekaný česnek, kapary, limetkovou šťávu a hořčici. Vše rozmixujeme tak, aby vznikla hladká hmota. Nakonec přimícháme olivový olej a špetku soli. |
3 | Z másla vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky. |