Žampionové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové máslo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40351 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kerblík |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
160 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 180,9mg |
Vláknina | 976,3mg |
Vitamín A | 176,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kerblík, Limetková šťáva, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové máslo postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a žampiony na něm orestujeme, poté je vyjmeme, necháme vychladnout a vypečenou tekutinu odložíme stranou. |
2 | Vychladlé houby vložíme do mísy, přidáme měkké máslo, vypečenou šťávu z hub, najemno nasekaný kerblík, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. |
3 | Z másla vytvoříme váleček, zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky. |