Candát pečený na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát pečený na másle
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40352 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
1500 g | Candát obecný |
80 g | Máslo čerstvé |
25 g | Sardelová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 284,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát pečený na másle postup přípravy receptu:
1 | Candáta budeme péct vcelku. Rybu oškrábeme, vykucháme, omyjeme, na bocích uděláme 2-3 zářezy a celou rybu potřeme sardelovou pastou i zevnitř. |
2 | Candáta vložíme do pekáče, přidáme kousky másla a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 1/2 hodiny, v průběhu pečení 1x rybu obrátíme. |
3 | Candáta naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší. |