Recept

Košíčky s krémem a granátovým jablíčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40354

Ingredience

220 g Cukr krupice
6 ks Jablko granátové
1 ks Limetka
250 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 dl Voda pitná
3 polévková lžíce Želatina
sníh z bílků
90 g Cukr krupice
3 ks Vaječný bílek slepičí
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
20% Sacharidy 72 g
35% Tuky 26 g
2% Sodík 38 mg
11% Bílkoviny 6 g

Košíčky s krémem a granátovým jablíčkem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si košíčky z pečícího papíru (12 + 1 ks). Jeden košíček roztáhneme a podle něj (zjistíme průměr) si připravíme velikost vykrajovátka.

2

Listové těsto na pomoučeném vále (1 lžíce) rozválíme na plát silný asi 2-3 mm.

3

Vykrojíme 12 koleček, které vtlačíme do košíčků. Těsto v košíčku propíchneme vidličkou a odložíme je do chladničky.

4

Připravíme si náplň. Granátová jablka omyjeme a osušíme, 2 jablka oloupeme a vyjmeme jadýrka, která odložíme do misky, použijeme je na ozdobu. Ostatní rozkrojíme na polovinu a vymačkáme z nich všechnu šťávu.

5

Do rendlíku si nalijeme 3 dl vody, do ní dáme nabobtnat 3 lžíce želatiny. Po 5-7 minutách k želatině přidáme šťávu z granátových jablíček (přibližně 2.5 dl), 220 g krupicového cukru. Želé zahříváme až do doby, kdy se rozpustí. Odstavíme želé z plotny a přidáme nastrouhanou kůru z omyté a osušené limetky a šťávu z 1 limetky. Dobře promícháme a necháme v chladničce vychladnout (asi 30 minut).

6

Košíčky, umístěné na plechu, vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a zapékáme asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 170-180°C a dopečeme dozlatova.

7

Upečené košíčky necháme trochu vychladnout, a potom je vyjmeme z papírových formiček.

8

Bílky, které mají pokojovou teplotu, vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme postupně lžící krupicový cukr a chvilku ještě šleháme. Sníh z bílků by měl být tuhý, kopečky sněhu musí být pevné, dáváme si ale pozor, abychom sníh nepřešlehali.

9

Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme očištěnou elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme 1 lžíci prosátého moučkového cukru a ještě chvilku šleháme. (Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.) Poté šlehačku opatrně zapracujeme do želatiny a tu smícháme se sněhem z bílků.

10

Vychladlé košíčky naplníme připraveným šlehačkovým sněhem, ozdobíme je jadérky z granátového jablka, lístky meduňky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept