Candát vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát vařený
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40356 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1500 g | Candát obecný |
20 ml | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
700 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 562,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát vařený postup přípravy receptu:
1 | Candáta vyvrhneme, oškrábeme, omyjeme a naporcujeme. Rybu vložíme do vroucího rybího vývaru, osolíme a povaříme 15 minut. |
2 | Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme, nakrájíme na plátky a vařené brambory nakrájíme také na plátky. |
3 | Porce ryby vyjmeme, pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, plátky vařených vajec a přelijeme rozpuštěným máslem. |
Poznámka
Vývar použijeme na rybí polévku.