Máslo s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslo s brusinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40357 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Džem brusinkový |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno portské |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 45,2mg |
Draslík | 155,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibulka jarní, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslo s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme portské víno, zeleninový vývar, balsamico, najemno nasekanou jarní cibulku, tymián a vše vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Potom scedíme a přimícháme brusinkový džem. |
2 | Vychladlou směs promícháme s měkkým máslem, osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Z máslové hmoty vytvoříme váleček a zabalíme ho do potravinové fólie. Uložíme na 24 hodin odpočinout do chladničky. |