Czákiho roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Czákiho roštěná
Czákiho roštěná
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Na lečo | |
---|---|
30 ml | Olej rostlinný |
150 g | Paprika zelená |
100 g | Rajčata |
6 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 228,5mg |
Draslík | 333,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Czákiho roštěná postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kousky pokrájenou papriku a rajčata, podusíme na leču, osolíme, zahustíme vejcem. |
2 | Okraje plátků roštěnky nakrojíme, aby se nekroutily, plátky naklepeme, nasolíme, opepříme a naplníme lečem. Svineme, spíchneme jehlou, párátky nebo omotáme nití. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, posypeme pepřem, paprikou a necháme zpěnit, aby se koření rozvinulo. Podlijeme trochou vody, vložíme závitky. Zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, zalijeme vínem, krátce povaříme, roštěnky ve šťávě několikrát otočíme. Nakonec přidáme smetanu s moukou, povaříme do zhoustnutí a můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.