Jednoduchý recept

Candát dušený na víně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40367

Ingredience

400 g Brambory vařené
1500 g Candát obecný
60 g Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
5 g Paprika mletá sladká
60 g Protlak rajčatový
10 g Sůl
200 ml Voda pitná
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 769kJ
9% Sacharidy 32 g
14% Tuky 10 g
61% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Candát dušený na víně postup přípravy receptu:

1

Candáta vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve, stáhneme kůži, opatrně vyjmeme páteř a maso nakrájíme na filety. Osolíme a opaprikujeme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a usmažíme středně tmavou cibulovou jíšku. Podlijeme červeným vínem, vodou, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, přidáme odřezky z ryby i s hlavou a vaříme asi 1/2 hodiny. Omáčku procedíme, vložíme do ní rybí filety a podusíme 10 minut.

3

Filety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept