Candát dušený na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát dušený na víně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40367 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1500 g | Candát obecný |
60 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Paprika mletá sladká |
60 g | Protlak rajčatový |
10 g | Sůl |
300 ml | Víno červené |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 474,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 664,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát dušený na víně postup přípravy receptu:
1 | Candáta vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve, stáhneme kůži, opatrně vyjmeme páteř a maso nakrájíme na filety. Osolíme a opaprikujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a usmažíme středně tmavou cibulovou jíšku. Podlijeme červeným vínem, vodou, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, přidáme odřezky z ryby i s hlavou a vaříme asi 1/2 hodiny. Omáčku procedíme, vložíme do ní rybí filety a podusíme 10 minut. |
3 | Filety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou. |