Dušená makrela se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená makrela se zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40369 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
0,5 ks | Dýně |
1 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
120 g | Hrách |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Lilek |
800 g | Makrela obecná |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 28g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,5mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Cukr moučkový, Dýně, Feferony, Hořčičné semínko, Hřebíček, Kmín drcený, Lilek, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Makrela obecná, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená makrela se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme sůl s novým kořením a hřebíčkem, směsí důkladně potřeme ryby a necháme cca 60 minut odležet. Poté zlehka orestujeme na rozpáleném oleji a vyjmeme. |
2 | Na oleji pak osmahneme cca 1 minutu kmín a hořčičné semínko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a nasekanou feferonku. Promícháme, vložíme maso, všechnu ostatní nakrájenou zeleninu a přidáme hrách. Ochutíme cukrem, solí a podlijeme horkou vodou. Udusíme doměkka a podáváme. |
Poznámka
Místo dýně můžeme použít např. lilek nebo květák