Recept

Dušená makrela se zeleninou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40369
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Brambory
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
0,5 ks Dýně
1 ks Feferony
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
120 g Hrách
0,5 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Lilek
800 g Makrela obecná
1 kávová lžička Nové koření mleté
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 124kJ
17% Sacharidy 63 g
21% Tuky 16 g
7% Sodík 134 mg
66% Bílkoviny 37 g

Dušená makrela se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Smícháme sůl s novým kořením a hřebíčkem, směsí důkladně potřeme ryby a necháme cca 60 minut odležet. Poté zlehka orestujeme na rozpáleném oleji a vyjmeme.

2

Na oleji pak osmahneme cca 1 minutu kmín a hořčičné semínko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a nasekanou feferonku. Promícháme, vložíme maso, všechnu ostatní nakrájenou zeleninu a přidáme hrách. Ochutíme cukrem, solí a podlijeme horkou vodou. Udusíme doměkka a podáváme.

Poznámka

Místo dýně můžeme použít např. lilek nebo květák

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept