Jednoduchý recept

Tagliatelle s máslem česnekovým

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 40371
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
450 g Mouka pšeničná celozrnná
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 990kJ
23% Sacharidy 82 g
45% Tuky 34 g
24% Sodík 470 mg
37% Bílkoviny 21 g

Tagliatelle s máslem česnekovým postup přípravy receptu:

1

Do větší misky nasypeme mouku a špetku soli. Uděláme uprostřed důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce oleje a zpracujeme těsto. Hněteme ho, aby bylo propracované, poté přikryjeme a necháme odpočinout 15 minut.

2

Z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme požadované tvary. Těstovinovou placku rozkrájíme na tenké dlouhé pásky široké 1 cm.

3

Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme 1 lžíci oleje a těstoviny. Vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat.

4

Smícháme rozetřený česnek, máslo a petrželku. Zamícháme do těstovin, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept