Tagliatelle s máslem česnekovým - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s máslem česnekovým
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 40371 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka pšeničná celozrnná |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 110,7mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s máslem česnekovým postup přípravy receptu:
1 | Do větší misky nasypeme mouku a špetku soli. Uděláme uprostřed důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce oleje a zpracujeme těsto. Hněteme ho, aby bylo propracované, poté přikryjeme a necháme odpočinout 15 minut. |
2 | Z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme požadované tvary. Těstovinovou placku rozkrájíme na tenké dlouhé pásky široké 1 cm. |
3 | Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme 1 lžíci oleje a těstoviny. Vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat. |
4 | Smícháme rozetřený česnek, máslo a petrželku. Zamícháme do těstovin, osolíme, opepříme a ihned podáváme. |