Rybí filé nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé nakyselo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40372 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Feferony |
600 g | Filé rybí |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka čočková |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Rýže ochucená bazalka a petržel |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 73,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 93,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Feferony, Hřebíček, Kmín drcený, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka čočková, Rýže ochucená bazalka a petržel mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme máslo, rozmícháme v něm utřený česnek, nadrobno nasekanou feferonku a petrželku, přidáme všechno koření, čočkovou mouku, ocet, sůl. Vzniklou směsí důkladně potřeme plátky masa a zabalíme je do alobalu. |
2 | Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme přibližně 15 minut. Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.