Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40373

Ingredience

50 ml Balsamico ocet
4 ks Cibulka jarní
8 polévková lžíce Estragon
1 polévková lžíce Kerblík
2 polévková lžíce Limetková šťáva
250 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
8 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 461kJ
18% Sacharidy 66 g
85% Tuky 63 g
6% Sodík 125 mg
33% Bílkoviny 18 g

Balzamiková omáčka postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme balsamico, přidáme najemno nasekaný estragon, na kostičky nakrájenou jarní cibulku, celý pepř a chvilku povaříme. Necháme vychladnout a přelijeme do žáruvzdorné misky.

2

Přidáme žloutky a 30 ml studené vody, vše důkladně prošleháme ve vodní lázni. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezíská světlou barvu.

3

Potom do misky zašleháme máslo, limetkovou šťávu, nasekanou pažitku, kerblík, osolíme, opepříme a ihned servírujeme.

Poznámka

Hodí se jako příloha ke grilovanému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept