Jednoduchý recept

Sumec na víně se smetanou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40374
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
20 ml Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř bílý
300 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
600 g Sumec filety
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 040kJ
13% Sacharidy 45 g
56% Tuky 42 g
90% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 32 g

Sumec na víně se smetanou postup přípravy receptu:

1

Sumce stáhneme z kůže a nakrájíme na 4 díly. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a lehce obalíme v mouce.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a porce sumce na něm osmahneme z obou stran. Podlijeme smetanou, přilijeme víno a zvolna povaříme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.

3

Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept