Bazalková majonéza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazalková majonéza
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40376 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
Základní majonéza [40375] | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 kávová lžička | Limetková šťáva |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
250 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pesto |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 19,1mg |
Vláknina | 51,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetková šťáva, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bazalková majonéza postup přípravy receptu:
1 | Základní majonéza [40375]: |
2 | Do mísy vyklepneme žloutky, přidáme hořčici, vinný ocet, sůl a šleháme. Za stálého šlehání přidáváme po kapkách olivový olej. Pokračujeme ve šlehání, dokud směs nezhoustne. |
3 | Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, bazalkové pesto, osolíme, opepříme a můžeme servírovat. |