Jednoduchý recept

Boloňská omáčka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 4038
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

180 g Anglická slanina
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
400 g Hovězí maso mleté
500 ml Hovězí vývar základní
150 g Játra kuřecí
50 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 567kJ
6% Sacharidy 22 g
50% Tuky 38 g
43% Sodík 864 mg
68% Bílkoviny 38 g

Boloňská omáčka postup přípravy receptu:

1

Část másla rozehřejeme a nakrájenou slaninu orestujeme dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a za občasného míchání ještě cca 8min restujeme. Přidáme zbytek másla, rozehřejeme a vložíme mleté maso.

2

Necháme je zhnědnout, přidáme nakrájená kuřecí játra a mícháme, dokud játra nezmění barvu. Zalijeme vývarem, vínem, vmícháme protlak a ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

3

Přivedeme k varu a pod pokličkou při nízké teplotě asi 2hodiny dusíme. Podle potřeby můžeme dolét vývar.

Poznámka

Omáčku podáváme k těstovinám, nejčastěji je používaná ke špagetám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept