Recept

Koláčky - lodičky s krémem a krevetami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 40383
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Kerblík
krém z avokáda
4 ks Avokádo
1 polévková lžíce Česnekové máslo
1 polévková lžíce Citronová šťáva
230 g Majonéza
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
vařené krevety
220 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
těsto
1 kávová lžička Citronová šťáva
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
70 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
Koláčky - lodičky s krémem a krevetami
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 403kJ
8% Sacharidy 28 g
67% Tuky 50 g
55% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 14 g

Koláčky - lodičky s krémem a krevetami postup přípravy receptu:

1

Uvaříme si krevety. Zmrazené vyloupané krevety musíme správně rozmrazit. Zmrazené malé krevety umístíme do mikrotenového sáčku a vložíme je přes noc do misky s ledovou vodou a necháme je v chladničce. Voda se nesmí ke krevetám dostat. Před přípravou musí být krevety úplně rozmrazené.

2

Druhý den si do hrnce dáme 2 litry vody, 2 lžíce soli a vodu přivedeme k varu. Krevety vložíme do vody a pomalu je vaříme. Od bodu varu malé krevety vaříme 3-4 minuty, větší 7-8 minut. Když mají mléčně růžovou barvu, jsou uvařené. Jednu vyjmeme, rozkrojíme a tak zjistíme, jestli jsou uvařené. Potom je sítem z vody vyjmeme.

3

Do mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli, 110 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme 1 žloutek s 1 lžičkou citronové šťávy a se 2 lžícemi minerální vody.

4

Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Potom ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

5

Na pomoučeném vále vyválíme čtverec o rozměru přibližně 33 x 33 cm, o síle 2-3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme tvary lodiček podle velikosti formiček a těsto natlačíme do formiček - lodiček.

6

(Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 24 kusů, podle síly vyváleného těsta.

7

Formičky položíme na plech a dáme je do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme je dozlatova 10-15 minut. Formičky s těstem necháme vychladnout. Pomocí nože lodičky z formy vyjmeme.

8

Omyjeme a drobně pokrájíme kerblík.

9

Avokádo oloupeme, dužinu vydlabeme a dáme do misky. Přidáme česnekové máslo, majonézu, bílý pepř, sůl podle chuti a citronovou šťávu. Krém dobře vyšleháme a naplníme jím připravené lodičky. Na každou položíme malé uvařené krevety, posypeme kerblíkem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept