Recept

Grilované jehněčí s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40386

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Jehněčí kotlety
50 g Slanina vepřová
100 g Sýr Parmezán
3 stroužek Česnek
Zálivka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
10 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 658kJ
3% Sacharidy 10 g
65% Tuky 49 g
32% Sodík 640 mg
68% Bílkoviny 38 g

Grilované jehněčí s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso prošpikujeme česnekem a slaninou, osolíme, opepříme a položíme na olejem potřený a na vysokou teplotu rozehřátý grilovací rošt do středu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky, naskládáme ji po okraji roštu a opečeme. Maso po dobu pečení otáčíme a potíráme olivovým olejem. Aby bylo maso dobře propečené grilujeme ho přibližně 30 minut.

2

Upečené maso sundáme z grilu a necháme ho na prkénku odpočinout 10 minut. Potom ho nakrájíme na plátky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou zálivkou a sypeme nastrouhaným parmezánem. Přílohou je grilovaná cibule.

3

Zálivka: do misky vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a z 1 citronu, přidáme worcester, olej, med, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a vše dobře promícháme.

Poznámka

Podáváme teplé s opečeným chlebem, na talíř můžeme položit 1/2 citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept